Nastavitve piškotkov
Aktualno
Degustacije
Za degustacije imamo na voljo 25 sedežev. Degustacije so možne po predhodni rezervaciji na tel. št.: 00386 (0)41 329 429, 00386 (0)41 632 242.
 
Zlata medalja Split 2010
V mesecu februarju 2010 smo prejeli zlato medaljo na sejmu GAST 2010 v Splitu za Chardonnay suhi jagodni izbor 2007.
 
  
razvoj1V začetku dvajsetega stoletja je stari oče Čurin zasadil   prve trse, ki jih je sam precepil v žlahtno trto, kot da bi slutil, da se bo leta 1929 rodil sin Stanko – legenda slovenskega vinogradništva. Svojo življenjsko energijo in ljubezen do zemlje je vložil v vinogradništvo.

To je tudi uspešno prenesel na mladi rod in od leta 1972 delamo skupaj v vinogradništvu in kleti.

Leta 1998 se je pridružil vnuk oziroma sin Borut in Čurin-Prapotnikov trio se trudi biti uspešen pri pridelavi vrhunskih vin, kakor tudi pri prodaji na vedno zahtevnejšem trgu.

Tradicija naše kleti so vrhunska vina in visoki predikati kot so pozne trgatve, izbori, jagodni izbori, suhi jagodni izbori, ledena vina in vino iz sušenega grozdja. Pridelovanje grozdja za ta vina je za vsakega vinarja velik izziv, ki ga z veseljem sprejemamo, če je le narava dovolj radodarna.

V veliko veselje in ponos nam je bogat arhiv in ob posebni priložnosti ali praznovanju odpremo kakšno steklenico.

Velikost posestva in ekspozicija: Na 10 ha lastnih vinogradov, ki so po večini vsi obrnjeni na zahod, kjer je največ sonca so najboljše vinogradniške lege kot so Kog, Gomila in Lačaves, kjer so tla ilovnato peščena in delno lapornata raste pod vplivi Panonske nižine enajst sort grozdja.

Nadmorska višina vinogradov se giblje med 280 in 300 metri. V tem delu vinorodne dežele Podravje zimske temperature padejo tudi od -10 do -15   stopinj Celzija, kar so izredni pogoji za pridelavo ledenega vina.

Velikost kleti : Sodobno opremljena klet z 300 m2 površine pod zemljo v kateri je prostora za približno 100.000 litrov vina (1/3 lesenih sodov in 2/3 inox cistern) in skladišče za ustekleničena vina.

Celotna klet je klimatizirana, vsi sodi in cisterne so povezani z klimatsko napravo preko katere  kontroliramo fermentacijo vin.