Nastavitve piškotkov
Aktualno
Degustacije
Za degustacije imamo na voljo 25 sedežev. Degustacije so možne po predhodni rezervaciji na tel. št.: 00386 (0)41 329 429, 00386 (0)41 632 242.
 
Zlata medalja Split 2010
V mesecu februarju 2010 smo prejeli zlato medaljo na sejmu GAST 2010 v Splitu za Chardonnay suhi jagodni izbor 2007.
 

 
vinorodni1Ljutomersko-Ormoški vinorodni okoliš

Tam, kjer se reka Drava začne poslavljati od prelepe slovenske zemlje in se s svojo desno polovico že spušča  Hrvaški v naročje, stoji  mestece Ormož. Tu se začno in razprostirajo vse do Ljutomera Ljutomersko-Ormoške gorice v severovzhodni Sloveniji. Še enkrat se naša planinska dežela vzvalovi in kakor s čipkami obrobljena zaključuje svojo mejo na Kogu.

Tu je svet po vseh gričih zasajen z vinsko trto. Sem prihaja sonce s panonske ravnine in Prekmurskih goric, se sprehaja po zelenilu trte in grozdja ter se udomlja in plemeniti trsje v Ljutomersko-ormoškem vinorodnem okolišu.

Tukaj je rasla trta že v prazgodovini, o čemer pričajo fosilni ostanki panonskega morja, tu so v rimski dobi in še kasneje govorili gosposki In vino veritas, preprosti pa garali in pili, tod so nekoč uživali sad vinogradov grofje Celjski, salzburški nadškofje, gospodje Viltuški in še mnogi.

Prešla je žlahtna gospoda, ostali pa so dandanes sodobno urejeni in zmeraj žlahtni vinogradi ter visoka gosposkost njihovih vin.

Geografske značilnosti Ljutomersko-ormoških goric

Tla so sestavljena iz peska, proda, gline, ilovice in laporja. Na tem delu Slovenije se čutijo vplivi panonskega in sredozemskega morja, kjer je padavin več v pomladanskem in jesenskem obdobju. Poleti je padavin manj in temperature v poletnih mesecih dostikrat presežejo 30 stopinj Celzija. Zime so hladne in vlažne, kar so izredni pogoji za ledeno trgatev.

Značilne sorte okoliša

Šipon, Laški rizling, Renski rizling, Sauvignon, Chardonnay, Sivi pinot, Traminec, Rumeni muškat, Muškat ottonel, Zeleni silvanec in Modri pinot.