Nastavitve piškotkov
Aktualno
Degustacije
Za degustacije imamo na voljo 25 sedežev. Degustacije so možne po predhodni rezervaciji na tel. št.: 00386 (0)41 329 429, 00386 (0)41 632 242.
 
Zlata medalja Split 2010
V mesecu februarju 2010 smo prejeli zlato medaljo na sejmu GAST 2010 v Splitu za Chardonnay suhi jagodni izbor 2007.
 

 
predstavitev1Družinsko vinogradništvo Čurin-Prapotnik se približuje štiridesetim letom delovanja. Vinska trta vedno piše novo zgodbo, vsako leto drugačno, svetlo ali bolj temačno toda vztrajamo na naši težki slovenski zemlji.

Začetnik Stanko Čurin nam je zarisal smernice katere vedno dopolnjujemo in izboljšujemo, mlajši in mladi vsak prispeva po svojih močeh. 

S  prihodom novega stoletja smo pričeli delati na zmanjšanju obremenitve trt in kvalitetnejši pridelavi grozdja in vina. Opustitev gnojenja in zmanjšanje bujnosti je trajala tri leta. Sedaj imamo razpolovljen pridelek in tudi neprimerljivo kvalitetnejša vina.

Naš cilj je pridelati čim boljšo kvaliteto vina in ostati prepoznavni po štajerski klasični pridelavi iz  vin iz zrelega grozdja- suhih, polsuhih, polsladkih in sladkih vinih.

Približno petdeset tisoč trsov na lastni zemlji leži pretežno na zahodnih vinogradniških legah kogovskih gričev posajenih s sortami : Sauvignon, Renski rizling, Rumeni muškat, Traminec, Šipon, Modri pinot, Laški rizling in Chardonnay.

Ukrep zmanjšane pridelave je terjal tudi prenovo kleti, saj so nam veliki leseni sodi postali odveč. Dve tretjini inox posode ter zorenje vina v 1500 L in 225 L hrastovih sodih v skupni količini cca 50.000 litrov zadostuje našim potrebam.

V velik ponos nam je nova degustacijska soba v kateri lahko poskusite vina različnih letnikov, kjer vsako od njih pripoveduje svojo zgodbo.

Kot družinsko vinogradništvo smo člani Združenja družinskih vinogradnikov.

druzinsko_posestvo_logo

"PRA-VINO  je žlahtna skrivnost"