Nastavitve piškotkov
Aktualno
Degustacije
Za degustacije imamo na voljo 25 sedežev. Degustacije so možne po predhodni rezervaciji na tel. št.: 00386 (0)41 329 429, 00386 (0)41 632 242.
 
Zlata medalja Split 2010
V mesecu februarju 2010 smo prejeli zlato medaljo na sejmu GAST 2010 v Splitu za Chardonnay suhi jagodni izbor 2007.
 

 
Cuvee je vino sestavljeno iz več sort grozdja s prefinjenim okusom, ki se dopolnjujejo v harmonično sozvočje.

Cuvee rdeče je zvrst sort dobro dozorelega grozdja Modrega pinota 80 % in Syrah ( Shiraz  20 % in dvanajst žlahtnih grozdov potomke najstarejše trte na svetu.Ta zvrsta med Modrim pinotom in Shirazom  je precedenčni primer v zgodovini naše kleti.

Vino je delno zorelo v svežih hrastovih sodih, je rubinasto rdeče barve in ima lepe vonjave po zrelih višnjah, gozdnih jagodah in borovnicah. V ustih je prijetno sveže in pitno, z zaokroženim telesom ter z usklajenim alkoholom in kislino ki mu dajeta prijetno svežino. Tanini so svileni.

MODRI PINOT

Sorta je po poreklu iz Francije. Pri nas ga gojimo v posavskem vinorodnem okolišu in na Štajerskem kot dovoljeno sorto.

Grozd je majhen in zbit, jagoda je majhna, okrogla, temno modre barve. Rodi redno vendar ne dosega obilne rodnosti in zato je vino po kakovosti precej izenačeno. Dozoreva srednje pozno.

Vino Modrega pinota zažari z vso polnostjo, plemenitostjo začinjenostjo s polnim počasnim zatonom v ustih. Vino spada med plemenita rdeča vina. Je odprte, rubinasto rdeče barve in prvotno grob okus postane po daljšem zorenju v leseni posodi mehkejši, čistejši, z nežno cvetico, ki spominja na robidovce. Vino je polno in toplo po okusu.


SYRAH ali SHIRAZ

Sorta se je prvič pojavila v mestu Shiraz v Iranu, verjetno 60 pr.n.št. Iz njega pridelujejo  temna, polna vina, ki vsebujejo veliko čreslovine in dišijo po vroči marmeladi, popru in katranu.

Vonj po katranu in popru se spremeni v dimnat vonj po usnju, medtem ko tanin izgine in razkrije čudovito sladek vonj po črnem ribezu, borovnicah, malinah in slivah in ima rahel grenak priokus po borovem lesu.