Nastavitve piškotkov
Aktualno
Degustacije
Za degustacije imamo na voljo 25 sedežev. Degustacije so možne po predhodni rezervaciji na tel. št.: 00386 (0)41 329 429, 00386 (0)41 632 242.
 
Zlata medalja Split 2010
V mesecu februarju 2010 smo prejeli zlato medaljo na sejmu GAST 2010 v Splitu za Chardonnay suhi jagodni izbor 2007.
 

 
Sorta je francoskega izvora. Pri nas je ta sorta najbolj razširjena v okoliših podravskega rajona, posavskega , najdemo pa jo tudi na primorskem.

Jagode so majhne, okrogle, zlato rumene barve in je pozno dozorevajoča sorta.

Vino je prijetno pitno, s poudarjeno cvetici in aromo. Na najboljših legah in majhni obremenitvi na trsu daje ta sorta v severnih pridelovalnih območjih prečudovita, srednje težka vina, polna po okusu z  izredno lepo vkomponirano kislino. Zlasti če so najboljše lege in obiramo pozno, dobimo vino vrhunske kakovosti.

Sorta je primerna tudi za predikate.

Laški rizling ledeno vino prestige - jubilejno vino ob dvajseti obletnici prve ledene trgatve v našem vinogradništvu in v Sloveniji.

Laški rizling pridelan na isti parceli in iz istih trsov kot pred dvajsetimi leti dokazuje maksimalen rezultat vinogradnika in vinarja z tako bogato prakso in tradicijo.

Vinska posebnost, oljnato tekoča, bogata z ekstratom in kislino, razmeroma nizkim alkoholom in značilno posebno aromo ostaja nepozabno doživetje ob pokušanju tega prestiža.

Dvanajstmesečno zorenje v objemu hrasta mu daje poseben šarm.