Nastavitve piškotkov
Aktualno
Degustacije
Za degustacije imamo na voljo 25 sedežev. Degustacije so možne po predhodni rezervaciji na tel. št.: 00386 (0)41 329 429, 00386 (0)41 632 242.
 
Zlata medalja Split 2010
V mesecu februarju 2010 smo prejeli zlato medaljo na sejmu GAST 2010 v Splitu za Chardonnay suhi jagodni izbor 2007.
 

 
Chardonnay je najstarejša bela francoska sorta in je v svetovnem merilu najbolj priljubljena tako pri pridelovalcih kot pri porabnikih dobrega vina.

Sorta je skromna glede tal. Na apnenih tleh daje odličen pridelek z visokim kakovostnim potencialom, ta pa Chardonnayu omogoča svetovno razširjenost.

Vino sorte Chardonnay je polno, bogato z ekstraktom, jedrnato, ognjevito, prefinjeno kislino, harmonično z dolgim odhodom.

Značilna prepoznavna cvetica, ki po vonju spominja na jabolka, breskve med, lešnike, suho sadje je odvisna od porekla in zrelosti grozdja. 

CHARDONNAY Suhi jagodni izbor 2007 - Suhi jagodni izbor: sok v grozdnih jagodah se zgošča na trti in je pri nas najvišja kakovost vina, ki zahteva zelo visoko sladkorno stopnjo.

Takšna je lahko samo v zgrbančenih in rozinastih jagodah. Od tukaj tudi ime suhi jagodni izbor. V zelo ugodnem letniku smo za to vino negovali grozdje Chardonnaya, kjer smo obrali samo jagode.

Slamnato zlata barva, ljubko, elegantno značilna in prepoznavna cvetica, vonj po jabolkih, berskvah, akaciji, vaniliji, suhem sadju z rahlim botritisom pove, da je zorel v hrastovem sodu. Pookus je intenziven, zelo dolg.